ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ

Τα μυστικά του αμπελώνα ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ… στο ποτήρι σας!

image-269315-ampelia-1.jpg
Έχοντας σαν αρχή ότι η φύση προνοεί έτσι, ώστε να αντιμετωπίζονται οι αρρώστιες στις καλλιέργειες, δόθηκε προτεραιότητα στη φυσική λίπανση και στον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας, αποφεύγοντας κάθε χημική παρέμβαση.

​Με γνώμονα την έρευνα και ακολουθώντας την εμπειρία των παραδοσιακών αμπελουργών, μαζί με την καθοδήγηση των βιολόγων, ο αμπελώνας διαμορφώθηκε με βάση τον παραδοσιακό τρόπο, όπως δηλαδή γινόταν και στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Δόθηκε προτεραιότητα στη φυσική ποιότητα και όχι στην αύξηση της παραγωγής, που επιτυγχάνεται με χημικά και τεχνικά μέσα. Η στρεμματική απόδοση κυμαίνεται από 500 έως 700 κιλά, ενώ, ακολουθώντας τα χημικά μέσα, θα ήταν πολλαπλάσια η ποσότητα σε βάρος της ποιότητας. ​Λόγω μη καλλιέργειας της γης με χρήση χημικών, μέσα στον αμπελώνα διατηρήθηκαν σπάνια βότανα, αγριολούλουδα και ζωντανοί οργανισμοί, που έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και προστατεύουν το αμπέλι από ασθένειες!
Μια ξενάγηση στους αμπελώνες μας θα σας έπειθε για τη μαγεία και την προσφορά της φύσης, την οποία ο άνθρωπος τόσο αλόγιστα και χωρίς σεβασμό καταστρέφει.
image-269314-ampelia.jpg